Om Bollplanket

Vad kul att du hittat hit!

Mitt namn är Charlotta Wasteson och jag arbetar som gymnasielärare i svenska och historia på Österlengymnasiet i Simrishamn. På min fritid sysslar jag gärna med språk på olika sätt. Jag älskar att läsa, såväl skönlitteratur som facklitteratur och jag är mycket intresserad av vad det är som får en text att lyfta: kan det bero på ordval, meningsbyggnad, bildspråk, tydlighet, mångtydighet eller enkelhet? Jag gillar också att skriva och har de sista åren haft förmånen att läsa flera skrivarkurser på distans. Kurserna har handlat om allt från att popularisera forskningsartiklar och avhandlingar, till att skriva dikter och noveller.

Denna webbsida tänker jag främst använda till att fundera över intressanta böcker, artiklar och pedagogiska frågor i min vardag. Jag får lättare kontroll över tanken, när jag skriver och jag tycker att det är roligare att skriva, när jag har mottagare.

Jag har döpt bloggen till Bollplanket, därför att jag tror att det är bra träning att ”bolla med sina idéer”. Jag gillar passningar och kan även tänka mig att ta en träningsmatch om någon är diskussionslysten. Om du vill ge tips, diskutera eller skriva kommentarer, blir jag alltså glad! Det bästa med bloggar är nämligen att de kan fungera för tvåvägskommunikation!

Just nu läser jag en kurs vid KTH. Kursen handlar om digital kompetens i skolan och innebär bland annat att jag regelbundet ska skriva i en blogg i verktyget Blogger. För tillfället skriver jag därför mest där:  http://cwasteson.blogspot.com/

Om du vill nå mig är min e-postadress: cwasteson@gmail.com.2 Comments Add your own