Vår framtid med Sverigedemokraterna

23 september, 2010

Den 21/9 2010 publicerades bl.a. två intressanta artiklar om Sverigedemokraterna i Sydsvenska Dagbladet. Den ena artikeln handlar om hur man hanterat frågan i Landskrona, som är en kommun med en stor, men nu faktiskt minskande skara SD-sympatisörer: Strandberg: Att stänga ute SD fungerar inte av Olle Lönnaeus och den andra artikeln handlar om framtiden för SD i riksdagen resp ute i kommuner och landsting  SD talar om ansvar – men har annan retorik på lut av Niklas Orrenius.

På Mymlans blogg Mymlan försöker förstå (av Sofia Mirjamsdotter) fann jag en lång och intressant tråd där en Sverigedemokrat förklarar varför han röstar på SD. Läs den gärna: http://mymlanthereal.wordpress.com/2010/09/23/dag-tre-rostade-du-pa-sverigedemokraterna/#comment-27644.

Expo har skrivit om Sverigedemokraternas väg till riksdagen: http://expo.se/slideshows/slide_5/slideshow_thumbs.html

Jonas Gardell skrev efter valnatten i sin dagbok ett läsvärt och roligt inlägg med allvarlig underton (texten publicerades också på DN:s kultursidor):

http://www.jonasgardell.se/doc/diary.jsp#section=k7

Varför blev det som det blev? Vad tror du om framtiden?

Entry Filed under: funderingar. Posted in  funderingar .
Jag heter Charlotta Wasteson och är gymnasielärare i svenska och historia. Här skriver jag bland annat om böcker, artiklar och pedagogiska frågor i min vardag. Ge gärna tips eller skriv en kommentar!

Creative Commons licens


Creative Commons License
Jag gillar Creative Commons. Du får därför gärna använda mitt material. (Det är bara att kopiera, ange källa och länka till materialet.) För mer info klicka här!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Mina bilder på Flickr:More Photos

Meta

Taggar