Leker med bildredigeringsprogram

19 maj, 2010

Här testar jag några olika bildregieringsprogram på nätet.

Kom gärna med tips och synpunkter! Vilka bildredigeringsprogram brukar du använda och vad använder du dem till? Vad tycker du är mest användbart?

ImageChef Custom Images

Det är lätt och gratis att skapa bilder på ImageChef. Du behöver inte ha ett konto för att göra bilder som du kan bädda in i din blogg eller skicka till vänner. Skapar du ett konto kan du koppla det till Facebook och flickr och utnyttja bilderna som du har där, annars kan du ladda upp bilder från din dator.

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more
ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more
ImageChef.com

ImageChef.com Poetry Blender

Big Huge Labs kan du koppla till andras eller ditt eget flickr-konto. Sedan kan du göra bildspel av bilderna, pussel, bilder i Andy Warhol-stil, sätta ramar på bilderna, göra pärlplattemosaik och mycket mer! Du behöver inte logga in för att skapa bilder.

Du får en länk till dina bilder eller ditt bildspel som du sedan kan sprida till dina vänner, men än så länge har jag inte hittat någon funktion för hur man bäddar sitt bildspel i sin blogg. Kan du hjälpa mig att hitta det?
Istället kommer här några olika sätt att länka:

http://bighugelabs.com/slideshow.php?id=72380

View slideshow

View slideshow

View slideshow

På Big Huge Labs kan man också göra bildmosaiker av sina egna och andras bilder. Dessa kan du spara på din hårddisk och sedan lägga upp på till exempel din blogg. Det finns också funktioner för om du vill dela dina mosaiker på flickr, facebook eller någon annan webbplats.

Här kommer ett exempel på hur en Big Huge Labs mosaik kan se ut. Bilderna kommer från mitt album Spring in Simrishamn på flickr:

Bildspel är användbara i många sammanhang tycker jag. Här kan du se ett bildspel på slide, där du har möjlighet att lägga in olika teman och musik. Om du klickar på högtalarikonen i vänstra hörnet får du musik till. Är Slide en intressant konkurrent till animoto?

På Slide kan man också leka med sina bilder genom att klistra in märken och texter i bilden. Först lade jag in stora tänder, horn och mustasch, men sedan besinnade jag mig och gjorde något lite mer sockersött. 😉

Entry Filed under: funderingar,Internet. Posted in  funderingar ,Internet Taggar: , , , , , , , .
Jag heter Charlotta Wasteson och är gymnasielärare i svenska och historia. Här skriver jag bland annat om böcker, artiklar och pedagogiska frågor i min vardag. Ge gärna tips eller skriv en kommentar!

Creative Commons licens


Creative Commons License
Jag gillar Creative Commons. Du får därför gärna använda mitt material. (Det är bara att kopiera, ange källa och länka till materialet.) För mer info klicka här!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Mina bilder på Flickr:More Photos

Meta

Taggar