Att bearbeta dokumentationen

06 maj, 2010

Direkt när vi kom till Bollerups naturbruksgymnasium hälsades vi välkomna och delades in i fyra olika grupper med elever från såväl 5A från Simrislund som 5B och 5C från Korsavad. Därefter fick vi följa med kunniga elever som guidade oss runt bland djur och maskiner.

Jag tog massor av bilder och en hel del korta filmklipp, men mitt mål att få med ALLA elever på bild omöjliggjordes redan när de olika grupperna gick åt vars ett håll. Dags att tänka om alltså. Min dokumentation fick handla mer om vad vi fick se och uppleva, än om gemenskapen och eleverna … Kanske var det ändå det bästa, faktiskt.

När jag kom hem laddade jag upp bilderna på datorn och valde ut ca 50 bilder som jag tyckte var representativa och bra. Jag ”Photoshoppade” dem lite med hjälp av Quick fix och komprimerade dem till medelgod kvalitet.

Jag ville göra ett bildspel med lite text och bild och valde verktyget animoto. Det krånglade lite, antagligen för att mina bilder ändå var lite stora (mellan 1-2 MB) och det ville absolut inte ha med mitt korta (ca 8 sekunder) filmklipp.

Jag har i alla fall lyckats få upp filmsnutten på mitt konto på Flickr så här kommer den:

Nyfiken och söt, eller hur?! Hade jag lyckats komprimera filmen hade det kanske gått att få med den i bildspelet?

Slutresultatet blev så här:

Animoto är ett kul verktyg, men det är inte så flexibelt och jag behöver fundera mer över om det är användbart i sådana här sammanhang. Vad tycker du?

Här skrev jag ett inlägg om förberedelserna inför studiebesöket: Att dokumentera studiebesök.

Entry Filed under: funderingar,Internet,utbildning. Posted in  funderingar ,Internet ,utbildning Taggar: , , , .
Jag heter Charlotta Wasteson och är gymnasielärare i svenska och historia. Här skriver jag bland annat om böcker, artiklar och pedagogiska frågor i min vardag. Ge gärna tips eller skriv en kommentar!

Creative Commons licens


Creative Commons License
Jag gillar Creative Commons. Du får därför gärna använda mitt material. (Det är bara att kopiera, ange källa och länka till materialet.) För mer info klicka här!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Mina bilder på Flickr:More Photos

Meta

Taggar